Kultuurkapitali uueks juhiks valiti Olavi Laido

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olavi Laido 2002. aastal
Olavi Laido 2002. aastal Foto: Liis Treimann

Eesti Kultuurkapitali nõukogu valis ühehäälselt 13 kandidaadi seast kulka uueks juhiks Olavi Laido.

Kultuurkapitali nõukogu esimees, kultuuriminister Rein Lang ütles, et nõukogu ootab uuelt juhatajalt senise juhi tegevuse jätkamist ning nõukogu valitud strateegia ja tegevuskava elluviimist.

«See sisaldab endas ka kultuurkapitali tegevuse sidustamist analoogsete fondidega välisriikides ja senisest suuremal määral eraisikutest toetajate kaasamist eesti kultuuri arendamisse. Olavi Laido esitatud visioon nende tegevuste kohta veenis nõukogu kõige enam,» märkis Lang.

Lang lisas, et tänane kultuurkapital ei vaja mitte revolutsioonilist, vaid evolutsioonilist juhtimist. Tema hinnangul on 1924. aastal asutatud kultuurkapital kokku lepitud kontseptsiooni järgi maailmas ainulaadne kultuuri toetamise mehhanism, mis on väga hästi toiminud ja loodetavasti toimib ka edaspidi.

Kultuurkapitali nõukogu tänab ametist lahkuvat juhatajat Raul Altmäed väga hea töö eest. «Nõukogul on kahju, et praegune juhataja lahkub, kuid respekteerib tugeva juhi ja majandusmehe tahet ennast teostada eraettevõtluses, soovides talle selleks õnne ja jõudu,» vahendas kultuuriministeerium. 2002. aastast Eesti Kultuurkapitali vedanud Raul Altmäe asub juhtima tema osalusel loodud toiduainete töötlemisega tegelevaid ettevõtteid.

Olavi Laido asub ametisse 1. novembril.

Laido on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli, ta on töötanud eri ametikohtadel pangandus- ja kindlustusettevõtetes, viimati juhtis ta SE BTA Insurance Eesti filiaali. Laido on olnud nii juhatuse kui nõukogu liige Sampo Pangas Eestis ja Leedus. Ta on täiendanud end erinevatel juhtimiskursustel ning esinenud erialastel rahvusvahelistel seminaridel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles