Laine Mägi sai Prantsuse filmifestivalil naispeaosa auhinna

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne (Laine Mägi) ja Frida (Jeanne Moreau) on sõlminud rahu ja nüüd minnakse kohvikusse.
Anne (Laine Mägi) ja Frida (Jeanne Moreau) on sõlminud rahu ja nüüd minnakse kohvikusse. Foto: Kaader filmist

Näitleja Laine Mägi sai Prantsusmaal St Jean de Luz'is toimunud filmifestivalil parima naispeaosa auhinna rolli eest Ilmar Raagi filmis «Eestlanna Pariisis».

St Jean de Luz'i festivali kodulehel on kirjas, et Laine Mägi pälvis parima naispeaosa auhinna rolli eest Ilmar Raagi filmis «Eestlanna Pariisis».

Mägi mängib filmis Annet, kes saab ahvatleva tööpakkumise Pariisi, et hooldada seal teist eesti naist Fridat. Üks on tagasihoidlik ja alandlik provintsitar, n-ö matsiplika, teine rikas, tujukas ja vabameelne madaam, kes on elanud peaaegu kogu oma elu Pariisis. Hooldatav ei soovi, et teda hooldataks. Veel enam – talle ei meeldi eestlased, teeskleb, et ei saa eesti keelest arugi. Filmi kohta saab täpsemalt lugeda Postimehe artiklist «Kohe näha, et eestlane».

Filmi režissöör on Ilmar Raag. Stsenaristid on Ilmar Raag, Agnes Feuvre ja Lise Macheboeuf. Tegemist on Prantsusmaa-Eesti-Belgia filmiga, mis valmis tänavu ja jookseb Eesti kinodes alates 12. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles