Kultuuriministeerium eraldas mõisakoolidele üle 100 000 euro

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahmuse kool
Lahmuse kool Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeerium toetab mõisakoolidega seotud üheksat ettevõtmist kokku 101 00 euroga.

Kokku 61 642 eurot eraldatakse viie mõisakooli projekteerimistöödeks: toetust saavad Lahmuse, Vääna, Aruküla (Koerus), Suuremõisa ning Illuka mõisakool. Peale selle toetatakse Albu mõisa katuse avariitööde tegemist.

Kultuuriministeerium toetab ka arendustegevusi, mis aitavad kaasa mõisaansamblite mitmekülgsemale kasutusele ja neis leiduvate kultuuriväärtuste tutvustamisele. Jätkub koostöö ajalooarhiiviga, kes valmistab ette näituse Hellenurme mõisa ajaloost ning koostab rändnäituse, mis tutvustab mõisa kui majanduskompleksi toimimist. Toetatakse ka Pikavere mõisa näitusestendide koostamist.

MTÜ-le Eesti Mõisakoolide Ühendus eraldatakse 26 170 eurot külastusmängu «Unustatud mõisad» läbiviimiseks, mõisakoolide õpilaspäeviku väljaandmiseks, ühisturunduseks Venemaal Peterburis ning mõisakoolide teatrifestivali tarbeks.

«Mõisakoolide programmi 2012˗2016» eesmärk on toetada endistes mõisahoonetes tegutsevate koolide kujundamist kohaliku haridus- ja kultuurielu keskusteks ning tutvustada avalikkusele senisest enam mõisakoolides leiduvaid kultuuriväärtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles