Ilmar Raagi järgmine mängufilm on «Kertu»

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raagi mängufilmi «Kertu» võtted: peaosatäitjad on Ursula Ratasepp ja Mait Malmsten
Ilmar Raagi mängufilmi «Kertu» võtted: peaosatäitjad on Ursula Ratasepp ja Mait Malmsten Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eesti Kultuurkapital eraldas tänavu kolmandast jaotusest 40 000 eurot Ilmar Raagi järgmise mängufilmi «Kertu» tootmiseks, mis esilinastub järgmise aasta sügisel.

Produtsent Riina Sildos ütles Postimehele, et mängufilmi «Kertu» võtted toimusid tänavu suvel peamiselt Saaremaal, mõned päevad ka Tallinnas.

«Kertu» on väikeses külaühiskonnas aset leidev draama, mis jutustab 30-aastasest naisest, kes on kogu elu olnud oma isa võimu all ja keda kohalikud tasase iseloomu tõttu kohtlaseks peavad. Noor naine teeb esimese argliku katse oma elus midagi muuta – ta saadab postkaardi Villule, kena välimusega, kuid allakäinud külajoodikule. Alguse saab ootamatu armulugu, mida külarahvas ning Kertu ja Villu lähedased mõistagi heaks ei kiida.

Filmi peaosades on Ursula Ratasepp ja Mait Malmsten, tähtsamates kõrvalosades Peeter Tammearu, Külliki Saldre ning Leila Säälik.

«Kertu» stsenarist-režissöör on Ilmar Raag, kelle «Eestlanna Pariisis» (Amrion/Eesti, TS Productions/Prantsusmaa, La Parti Production/Belgia) esilinastus tänavu 12. oktoobril ning on praegu Eesti kinode vaadatavuse edetabelites.

Filmi eelarve on ligi 500 000 eurot, peale Eesti Kultuurkapitali toetavad filmi rahastamist Eesti Filmi Sihtasutus ja erarahastajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles