Gruusias vändatakse mängufilmi sõjast Abhaasia Eesti külas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Ulfsak, üks filmi «Mandariinid» peategelastest.
Lembit Ulfsak, üks filmi «Mandariinid» peategelastest. Foto: Allfilm OÜ

Filmitootja Allfilm OÜ sai Euroopa Nõukogu kaastootmisfondilt Eurimages 110 000 eurot ning Eesti Kultuurkapitalilt 22 000 eurot mängufilmi «Mandariinid» tootmiseks, mille võtted algavad sel talvel Gruusias.

Produtsent Ivo Felt ütles Postimehele, et filmi kogueelarve on umbes 680 000 eurot. Ülejäänud raha saadakse Eesti ja Gruusia filmifondidest ja omafinantseeringust.

Tegu on Eesti-Gruusia koostöös valmiva filmiga sõjast Abhaasia Eesti külas 1992. aasta sügisel.
Filmi võtted toimuvad detsembri keskpaigast kuni jaanuari lõpuni Gruusias Urekis, ekraanidele jõuab linateos järgmise aasta sügisel. Osades on Lembit Ulfsak, Elmo Nüganen, Mikhail Meskhi, Giorgi Nakashidze ja Raivo Trass.

Mängufilmi «Mandariinid» tegevus toimub 1992. aastal Abhaasias. Abhaasid sõdivad, et Gruusiast lahku lüüa. Põline eestlaste küla maalilises paigas mägede ja mere vahel on tühjaks jäänud, sõja lähenedes on eestlased oma ajaloolisele kodumaale tagasi pöördunud.

Külla on elama jäänud vaid Ivo (Lembit Ulfsak) ja tema naaber, mandariini-istanduse omanik Markus (Elmo Nüganen). Ka Markus kavatseb Eestisse sõita, aga alles pärast seda, kui mandariinisaak on korjatud. Sõda jõuab külani, toimub grusiinide ja abhaaside verine lahing.

Ivo ja Markus leiavad lahingupaigalt ühe ellujäänu – abhaaslase Ahmedi, kelle Ivo enda juurde koju paranema viib. Öösel  hukkunuid mattes avastab Markus, et ka üks grusiin on elus, kuigi raskelt haavatud. Ka tema viiakse Ivo juurde. Nii satuvad ühe katuse alla kahe vastasleeri võitlejad ja lugu algab.

Filmi stsenarist ja režissöör on Zaza Urushadze Gruusiast, operaator on Rein Kotov, produtsendid Ivo Felt ja Zaza Urushadze.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles