Lokk: Eesti kinode tehniline mahajäämus piirab PÖFFi filmide näitamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Lokk.
Tiina Lokk. Foto: SCANPIX

Eestis leidub digitaliseeritud kinosid vaid Tallinnas, Tartus ja Narvas ning PÖFFi direktori Tiina Loki sõnul näebki tuleval aastal festivalifilme vaid nendes linnades, kuna mujal digitaalsed võimalused puuduvad ja 35-millimeetrise lindi peal filmid enam sinna ei jõua.

Pärnu Mai kino juhataja Merle Kobolt ütles, et tehnilise mahajäämuse tõttu on kino pidanud digitaalsetest Hollywoodi filmidest loobuma – näiteks kassahitti «007 Skyfall» peab Pärnu kino veel kuu aega ootama, kuni 35-millimeetrine koopia Tallinna ja Tartu kinodes lõpetab, vahendab ERR Uudised.

PÖFFi direktori Tiina Loki sõnul on kinode digitaliseerimisel väga suured kasutegurid, kasvõi eesti filmi levitamisel.

Loki sõnul on PÖFF hea testimismaterjal sellele, kui kiiresti tehnika viimase kolme aastaga arenenud on – kui sel aastal õnnestus festivalile saada vaid 40 filmi 35-millimeetrise lindi peal, siis järgmiseks aastaks ennustab Lokk veel nukramat olukorda.

«Sellel aastal on PÖFF viimast korda teistes linnades; meil ei ole enam võimalik sinna midagi saata, kuna DVD pealt ei ole soliidne näidata ja neid ei saadeta ka enam,» ütles Lokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles