Maaraamatukogud ei poolda paberraamatute asendamist e-raamatutega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Kuigi maaraamatukogudel pole veel e-raamatute laenutamise tehnikat, pole neil midagi e-raamatute vastu, samas ei tohiks paberraamatuid raamatukogu töötajate hinnangul e-raamatutega asendada.

Lelle raamatukogu saab pool uute raamatute rahast riigilt, ülejäänu vallalt, juhataja Mariina Madisson kardab, et kui riik hakkab panustama e-raamatutesse, jääb paberraamatute valik, mida maaraamatukogu endale lubada saab, väga väikeseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui praegu tuleb aastas umbes 200 uut raamatut, siis tulevikus see arv väheneb ja väheneb ka eesti kirjanduse osakaal kindlasti, e-raamat võiks olla alternatiivina küll poeraamatu kõrval, aga kindlast ei tohiks e-raamat tulla paberraamatu arvelt,» arvas Madisson.

Raplamaa keskraamatukogu juhataja Õie Paaslepa sõnul pole maaraamatukogudel midagi e-raamatute vastu, kuid e-raamat päris raamatut siiski ei asenda.

«Kui nüüd raamatukogult paberraamatu raha ära võtta, siis see tekitab sotsiaalset kihistatust veel enam ja kahjuks vanem inimene, isegi keskealine inimene, jääb raamatust liiga kaugele, see on ebavõrdsus, samas raamatukogud pigem vajavad raha juurde,» märkis Paaslepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles