Hasartmängumaksu raha jagub vaid igale seitsmendale soovijale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik igapäevaseid teenuseid läheb 1. juulist kallimaks.
Enamik igapäevaseid teenuseid läheb 1. juulist kallimaks. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuigi hasartmängumaksu nõukogu jagas aprillis toetusteks 2,68 miljonit krooni, jagus raha vaid igale seitsmendale taotlejale.

Hasartmängumaksu nõukogu aprillikuu koosolekul tehti otsused 369 märtsikuus esitatud taotluse suhtes ja vähemalt osaliselt toetati neist vaid 55 projekti, teatab  haridusministeerium.

Nii väike toetatud projektide arv illustreerib ilmekalt olukorda, kus hasartmängumaksu laekumine on vähenenud üle 50 protsendi võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

Nõukogu esimees Kaia Iva soovitab taotlejatel arvestada suurenenud tõenäosusega, et esitatud projekti ei rahastata. Kuna hetkel on olukord, kus vaid iga seitsmes taotleja saab toetust.

Kärpekäärid jätavad suured projektid rahast ilma

Iva tõdes, et maksu vähese laekumise tõttu jäid sel korral toetuseta väga paljud suurepärased projektid. Prognoosid ei tõota olukorra paranemist ka lähiajal ning seetõttu oli nõukogu sunnitud vähendama juba jaanuaris otsustatud suure- ja keskmisemahuliste toetuste üldmahtu.

Sellest tulenevalt otsustati tänasel koosolekul vähendada sotsiaalministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumi valdkonnas suure- ja keskmisemahuliste projektide kogumahtu üldjuhul veidi enam kui kolmandiku võrra, kuid täpsema vähendamise ettepaneku projektide kaupa esitavad vastavad ministeeriumid nõukogule otsustamiseks maikuu koosolekuks.

Kultuuriministeeriumi valdkonnas vähendatakse suure- ja keskmisemahuliste
projektidele eraldatud toetust üldjuhul poole võrra. Vähendused on niivõrd suured, et minimeerida korduvate vähendamistega kaasnevat ebakindlust.


Vastavalt kehtestatud korrale avalikustatakse koosoleku otsused nõukogu kodulehel hmn.riik.ee asuvas taotluste vastuste andmebaasis hiljemalt järgmisel esmaspäeval, so 27. mail 2009.

Järgmine kord koguneb nõukogu toetuste eraldamist otsustama 18. mail, mil vaadatakse läbi aprillikuus esitatud taotlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles