Eesti Filmi Instituudi nõukogu tekitab filmitegijates kahtlusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Raigo Pajula

Eesti Filmi Instituudi (EFI) nõukogu esimesel koosolekul valiti nõukogu esimeheks kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene, produtsent Artur Talvik ja režissöör Ilmar Raag on uue nõukogu koosseisu osas skeptilised.

Artur Talvik kahtleb uute nõukogu liikmete pädevuses filmivaldkonnas - kui seni kuulus Eesti Filmi Sihtasutuse nõukokku neli filmiinimest, siis Eesti Filmi Instituudi nõukogus pole enam ühtegi filmivaldkonna esindajat, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kuidas sa teostad järelevalvet, kui sa ei tea selle valdkonna asju või kuidas sa teostad juhtimist, kui sa ei tea, mismoodi asjad võiksid olla ja kui sa ei esinda filmivaldkonna teadjaid organisatsioone - meil on tootjate, režissööride, operaatorite liit, anima liit, need võiksid kõik nõukogus esindatud olla,» selgitas Talvik.

Eesti Filmi Instituudi värske nõukogu esimees Paavo Nõgene põhjendas olukorda riigivara seadusega, mis keelab nõukokku kuuluda kasusaajatel inimestel, režissöör Ilmar Raagi sõnul on küsimus selles, et kõik erinevad osapooled oleksid esindatud.

«Küsimus ei ole selles, kas filmiinimesi seal peab olema või mitte, vaid küsimus on selles, et kõik erinevad osapooled oleksid esindatud; kui filmiinimesi oleks seal võrdselt esindatud nii riigi kui vaatajaskonna huvidega, siis tegelikult hääle mahu suhtes võiksid riik ja vaatajad alati maha hääletada kõik need otsused, mis sihiksid korruptsiooni poolele,» selgitas Raag.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles