Galerii: minister Lang tunnustas kultuurisõbralikke ettevõtteid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriminister Rein Lang tunnustas täna ettevõtteid, kes on pikaajaliselt toetanud eesti kultuuri ning andis tänuüritusel üle kolm aasta kultuurisõbra tiitlit.

Aasta kultuurisõbra tiitli pälvisid AS EMT, SA Heategevusfond Aitan Lapsi ja Vjatšeslav Leedo. Minister kinkis neile sepise, mille autoriks on Eesti Kunstiakadeemia metallikunsti magistrant Nils Hint.

AS EMT on olnud kultuurivaldkonna suurtoetaja pikki aastaid ja panustanud nii suurematesse kui väiksematesse kultuurisündmustesse üle Eesti. EMT toetatavate projektide hulgas on väga paljude erinevate kultuurivaldkondade projekte, kusjuures tähelepanu on pööratud ka järelkasvule.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi on käivitanud koostöös Eesti Etendusasutuste Liiduga  viimaste aastate ühe innovaatilisema heategevusprojekti, mille abil on lühikese aja jooksul toetatud üle 15 000 vähekindlustatud pere laste teatrikülastusi. Projektiga on liitunud suurem osa Eesti etendusasutustest ja fondi tegevust on eeskujuks toodud nii Eestis kui ka rahvusvahelisel areenil.

Saaremaa Laevakompanii juht Vjatšeslav Leedo pälvis kultuurimetseeni tunnustuse. Leedo on paljude aastate vältel jaganud toetust, tänu ja tunnustust nii kultuurile, spordile ja haridusele kui ka muudele elualadele.

Kultuuriministeerium algatas ettevõtmise tunnustada kultuurisõbralikke ettevõtteid eelmisel aastal. Minister Lang tänas Tallinna Linnateatris täna toimunud tänuüritusel 50 ettevõtet, kõik kultuurisõbra tiitli laureaadid esitati kultuurivaldkonna organisatsioonide poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles