ERR. filmiloojad tegid ühispöördumise peatamaks Langi omavoli

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ligi kolmkümmend Eesti filmiloojat tegid ühispöördumise, sest neile on vastukarva, et kultuuriminister Rein Lang on ainuisikuliselt langetanud filmindust puudutavaid otsuseid sihtgrupita dialoogi pidamata.

Ühispöördumises öeldakse, et kultuuriministeerium on filmivaldkonna esindajad näiliselt küll ära kuulanud, ent sisuliselt eiranud aasta kestel läbiräägitud arengusuundade kokkulepitud põhimõtteid, vahendas ERR Uudised.

«Me leiame, et demokraatliku riigikorralduse aluspõhimõtetest lähtuvalt on vajalik Eesti filmi arengu seisukohalt oluliste otsuste ettevalmistamisse ning langetamisse kaasata nii filmitegijad kui ka filmiavalikkus, otsused, mida praegu tehakse, määravad kogu Eesti filminduse arengu kaugemas perspektiivis,» lisasid filmiinimesed pöördumises.

Filminduse eestvedajad leiavad, et ministri selgitused ja viited riigivara seadusele pole veenvad, kuna Eestis leidub palju filmiprofessionaale, kel puuduvad riigivaraseadusest tulenevad piirangud nimetatud nõukogusse kuulumiseks.

Pöördumisele, mis on saadetud presidendile, peaministrile, kultuuriministrile, riigikogu kultuurikomisjonile ja parlamendierakondadele on alla kirjutanud: Maria Avdjuško, Marianna Kaat, Jan Kaus, Sulev Keedus, Jaak Kilmi, Katrin Kissa, Kadri Kõusaar, Mati Kütt, Aet Laigu, Katrin Laur, Marju Lepp, Jaak Lõhmus, Andres Maimik, Marianne Ostrat, Ilmar Raag, Karin Reinberg, Kaie-Ene Rääk, Rainer Sarnet, Riina Sildos, Artur Talvik, Kristian Taska, Priit Tender, Rain Tolk, Jaan Tootsen, Manfred Vainokivi, Riho Västrik, Veiko Õunpuu ning Eesti Filmioperaatorite Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles