Näitlejatest saavad teenetemärgi Aru, Vaarik, Kaljujärv ja Laas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Kaljujärv
Hannes Kaljujärv Foto: Andres Ehrenpreis

President annab tänavu riikliku teenetemärgi mitmetele kultuuritegelasele, kelle seas on ka neli näitlejat.

Teenetemärgi saavad kultuuritegelased, kelle looming on tuttav ja armastatud kümnetes tuhandetes kodudes ning mitmete puhul Eestist kaugemalgi, teatas presidendi kantselei. Nende seas on meie tippnäitlejad Ines Aru, Marika Vaarik ja Hannes Kaljujärv, helilooja Anti Marguste, dirigent Paavo Järvi, ooperilaulja Ain Anger.

Samuti saavad ordeni viiulikunstnik ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia keelpilliosakonna professor Mare Teearu, Eesti Ajaloomuuseumi direktor Sirje Karis ja Eesti Meremuuseumi direktor, Lennusadama vesilennukite angaaride taastamist juhtinud Urmas Dresen.

Tunnustuse saavad ka teatriteadlane ja tõlkija Mardi Valgemäe, teatri «Varius» looja ja kunstiline juht Heidi Sarapuu, graafik Silvi Liiva, Eesti Filharmoonia Kammerkoori solist Kaia Galina Urb, nukunäitleja, lavastaja ja lastekirjanik Helle Laas, luuletaja ja kultuuriajakirjanik Karl-Martin Sinijärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles