Filmi instituudi nõukokku võib siiski pääseda kaks valdkonna esindajat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmilindid.
Filmilindid. Foto: Peeter Langovits

Kuigi kultuuriminister Rein Lang ei nimetanud Eesti Filmi Instituudi nõukokku ühtegi filmiinimest, on nüüdseks ministeeriumis meelt muudetud ning filminduse eestvedajad saavad nõukogus kaks kohta.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja ei osanud ERR Uudistele veel öelda, kas nõukogu seitsmest liikmest vahetatakse kaks välja või suurendatakse nõukogu koosseisu üheksale liikmele, see on alles otsustamisel.

Ligi kolmkümmend Eesti filmiloojat tegid eile ühispöördumise, sest neile on vastukarva, et kultuuriminister on ainuisikuliselt langetanud filmindust puudutavaid otsuseid sihtgrupita dialoogi pidamata.

Nüüd teatas kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene avalikus vastuskirjas, et filmiloojatel on võimalik siiski kaks esindajat instituudi nõukokku kandidaadina 18. veebruariks esitada, samas rõhutas ta, et esitatud kandidaadid ei tohi minna vastuollu instituudi põhikirjas nõutuga ning seadustest tulenevate piirangutega.

Filmi instituudi nõukokku kuuluvad praegu Paavo Nõgene, Anvar Samost, Jaanus Rohumaa, Rein Oja, Hagi Šein, Maarika Tuusis ning Jaanus Reisner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles