Talvik: riigil pole kultuuri lendu tõstmiseks selget nägemust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eestis puudub riiklik kultuuripoliitika ja selge nägemus, mida teha, et kultuur lendu tõuseks, ütles filmimees Artur Talvik ETV saates «Vabariigi kodanikud», kus arutleti, kuidas peaks Eestis kultuuri rahastama.

Talvik märkis, et Eestis puudub ühtne kultuuripoliitika, vahendab ERR Uudised. «See tähendab, et ühelgi juhul ei tulda selge nägemusega, mida me võiks teha selleks, et kultuur ka lendu tõuseks. Piltlikult öeldes käib kogu aeg lennuki tõmbamine stardiraja otsa, kus antakse korra-paar täit gaasi, aga ühtki valdkonda konkreetselt lendu ei tõsteta,» rääkis ta.

Filmimehe sõnul häirib teda valitsuse üldine suhtumine kultuurirahvasse ja ka asjade ajamise stiil ehk «õukonnaintriigid», kõikide probleemide peapõhjus peitub tema hinnangul aga alarahastamises ja selles, et probleemiga ei tegeleta tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles