Endlas esietendub Urmas Vadi põnevuslugu «Ballettmeister»

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Vadi.
Urmas Vadi. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Endla teatri Küünis esietendub täna Urmas Vadi pseudoajalooline põnevuslugu «Ballettmeister», mis viib vaataja 1940. aasta Eestisse ja siis koos president Konstantin Pätsi päästma sõitvate meestega Venemaale.

«Ballettmeistri» kohta ütleb lavastaja Andres Noormets, et see polegi päris näitemäng, vaid midagi näitemängu ja filmistsenaariumi vahepealset. Vadi saatis «Ballettmeistri» eelmisele Eesti Näitemänguagentuuri näidendivõistlusele, kus see hakkas Noormetsale kohe silma, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Pöörase fantaasiaga kirjutatud lugu viib meid 1940. aastasse, kui president Konstantin Päts Kaasani vaimuhaiglasse viiakse. Päästma saadetakse teda nelik, kes on legendi järgi rahvatantsuansambel Sõleke. Moskva rongis jääb aga Sõleke nii-öelda vahele ja neil palutakse restoranvagunis esineda. Mehed, kes kunagi varem tantsinud pole, petavadki publiku ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles