Nõgene: kontsert sümboliseeris Eesti tulevikku

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariik 95. Pidulik kontsert Estonia kontserdisaalis.
Eesti Vabariik 95. Pidulik kontsert Estonia kontserdisaalis. Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene kiitis tänase vabariigi aastapäeva kontsertetenduses seda, et laste kaudu sümboliseeriti Eesti rahva tulevikku ja jätkusuutlikkust.

«Mulle väga meeldis see, et kasutati lapsi. Sellega toodi esile, et Eesti Vabariik on täna küll 95-aastane, kuid nagu lõpus näha oli, tuleb ka «ja nii edasi» - lapsed sümboliseerivadki seda riigi jätkusuutlikkust. Mulle meeldis Elmo Nüganeni lähenemine, et laval oli vaid üks täiskasvanu, kõik teised olid lapsed ehk riigi tulevik,» ütles Nõgene.

«Sõnumeid oli lavastuses palju ja ma arvan, et igale inimesele oli seal vähemalt üks. Minule meeldis see, et näidati Eesti tulevikku. Meid on nii vähe, me peame kokku hoidma ja hoolitsema oma järeltuleva põlve eest,» rääkis Nõgene.

Kui varasematel aastatel on esile toodud kontserdi elitaarsust, siis Nõgene leidis, et tänane kontsert andis meeldiva terviku: «See, et kontseridaugus oli ERSO, mängiti ainult Eesti autorite loomingut, see on väga märgiline. Eesti vabariik saab 95-aastaseks. Nagu täna teadus- ja kultuuripreemiate üleandmisel üks austatud inimene ütles, et 95-aastane inimene on juba tark. Elitaarsus... riigi asi on tutvustada ka natuke tõsisemat muusikat, ei pea olema elu ainult tilulilu. Muusika valik oli täna väga hea, koos lastega laval andis see meeldiva terviku,» lausus Nõgene. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles