Filmi Instituudi uueks juhiks jäävad pürgima Anu Veermäe ja Edith Sepp

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Peeter Langovits

SA Eesti Filmi Instituudi (EFI) nõukogu kohtus täna kolme tegevjuhi kandidaadiga ning järgmisesse vooru kutsuti produtsent Anu Veermäe ja kultuuriministeeriumi filminõunik Edith Sepp.

Instituudi nõukogu esimees ja kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene ütles Postimehele, et nõukogu otsustas kutsuda 21. märtsiks tagasi Anu Veermäe ja Edith Sepa, sedapuhku naasevad nad aga koos omapoolse peaprodutsendi kandidaadiga.

Jaanuari lõpus kuulutas instituut välja konkursid asutusele uue juhatuse liikme ning peaprodutsendi leidmiseks. Peaprodutsendi valib ning nimetab ametisse aga Eesti Filmi Instituudi uus juht, mistõttu soovib nõukogu enne uue juhi valimist kohtuda ka peaprodutsendi kandidaatidega.

Praeguse peaeksperdi Karlo Funki volitused kestavad kuni peaprodutsendi ametisse asumiseni ja tegevjuhi Marge Liiske volitused kestavad kuni uue juhataja ametisse asumiseni.

Veebruari alguses lõppenud juhatuse liikme konkursile laekus kokku kaheksa avaldust.

EFI nõukokku kuuluvad esimehena kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene, Tallinna ülikooli meediaosakonna juhataja Hagi Šein, Eesti Draamateatri juht Rein Oja, riigisekretäri nõunik Jaanus Rohumaa, rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna nõuniku kohusetäitja Marika Tuusis, ettevõtja Jaanus Reisner, ajalehe Postimees vastutav peatoimetaja Anvar Samost, filmiajaloolane ja -kriitik Lauri Kärk ning Rapla Teatritegemise Seltsi juhatuse esimees Valter Uusberg.

EFI nõukogu on üheksaliikmeline ehk sama suur, kui varem Eesti Filmi Sihtasutuse nõukogu.

Esialgu pidi EFI nõukogu koosnema seitsmest filmivaldkonnaga mitteseotud inimesest, kuid pärast filmiinimeste tugevat protesti otsustas kultuuriministeerium lubada EFI nõukokku ka kaks filmivaldkonna asjatundjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles