Lennusadam avas kevadhooaja uue näitusega

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadam.
Lennusadam. Foto: Peeter Langovits

Täna avas Lennusadam oma kevadhooaja näitusega «Allveefantaasiad: Jules Verne’i ja Ottomar Gerni unistused», mis keskendub kahele 19. sajandi unistajale, nende leiutistele ning kutsub külastajaid kaasa mõtlema, missugused tänased unistused võiksid tulevikus teostuda.

Lennusadama kevadhooaeg kestab jaanipäevani ja lisaks näitusele oodatakse muuseumikülalisi NUKU teatri etendusele «20 000 ljööd vee all», põnevale filmiprogrammile, õpiköökidesse, arutelusarja ning Lennusadama lahtistele meistrivõistlustele.

«Nii meil kui ka mujal on elanud läbi sajandite mehi ja naisi, kes on julgenud unistada ning oma unistused ellu viia,» ütles näituse üks kuraatoritest Anna-Liisa Õispuu ja kutsus kõiki mõtlema sellele, et millised on need tänased utoopilised ideed, millest 150 aasta pärast näitusi korraldatakse.

Näitusest rääkides ütles Õispuu, et kui Jules Verne’i nimi kirjandussõpradele tutvustamist ei vaja, siis Ottomar Gern ehk küll. «Gern oli poola päritolu insener, kes 19. sajandi keskel saadeti Tallinna patareide kaitset parandama ning ehitas ka Eesti esimese allveelaeva,» selgitas uue näituse kuraator. «Ottomar Gern väärib esiletõstmist ning tema ideede auks taastame selle kevade jooksul originaaljooniste järgi ka sellesama esimese allveelaeva.»

Näituse kuraatorid on Anna-Liisa Õispuu, Krislin Kämärä ja Roman Matkiewicz Eesti Meremuuseumist. Kujunduse on teinud Andrus Kõresaar, Liina Rohtlaan ja Marko Ausma Produktsioonigrupist. Näitus jääb Lennusadamasse avatuks jaanipäevani ning seda saab külastada tavapärase muuseumipiletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles