Dokumentaalfilm «Lotmani maailm» võitis eriauhinna

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus ülikooli raamatukogu ees asuv Juri Lotmani skulptuur.
Tartus ülikooli raamatukogu ees asuv Juri Lotmani skulptuur. Foto: Sille Annuk

Dokumentaalfilm «Lotmani maailm» võitis Poola pealinnas Varssavis toimunud rahvusvahelisel filmifestivalil «Juudi motiivid» (Jewish Motifs) eriauhinna.

Festivali peaauhinna Warsaw Golden Phoenix'i võitis režissöör Jolanta Dylewska film «Po-lin», teatas Eesti Filmi Sihtasutus.

Agne Nelgi film «Lotmani maailm» võitis eriauhinna kui parim juudi kultuuri tutvustav film. Dokumentaalfilm «Lotmani maailm» esitab nägemuse maailmakuulsa semiootiku Juri Lotmani sise- ja välismaailmast, kus ülikeerulistes ajalootingimustes loodi Tartusse vaba mõtte oaas ning pandi alused ülemaailmselt tuntuks saanud kultuurisemiootikale.

Varssavi rahvusvaheline filmifestival «Juudi motiivid» toimus kuuendat korda ja filmifestivali idee on tutvustada juudi rahvust, kultuuri, traditsioone. Varssavi festivalil kandideerisid auhindadele juudi teemat kajastavad mängu- ja dokumentaalfilmid ning eksperimentaal-, anima- ja lühifilmid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles