Noorteromaani konkursi võitis Kaja Sepp

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Sepp
Kaja Sepp Foto: Peeter Langovits

Kirjastus Tänapäev ja Eesti lastekirjanduse keskus kuulutasid täna välja seitsmenda noorteromaani konkursi võitjad, esimese preemia sai Kaja Sepp  käsikirja «Hetk enne homset» eest.

Tänavusele konkursile laekus 33 käsikirja, mis on lähedal rekordile, 34 käsikirjale, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tänapäeva peatoimetaja Tauno Vahteri sõnul keskmine tase sel aastal väga hea ei olnud, kuid terad said eristatud sõkaldest, kui on räägitud sellest, et noorte kirjutajate hulgas domineerib fantaasiažanr, siis Vahter ütleb, et leidus ka seda, kuid domineerimisest ei saa rääkida.

«Kõige suurem teema on tegelikult igal konkursil olnud ikka igavikulisem - kiusamine ja armastus, seda on kõige rohkem, eri aastatel on natuke erinevaid teemasid, mis sisse murravad selle kaudu, mis on parajasti uudistes, lehtedes, internetis, nii et varem või hiljem see jõuab ka käsikirjadesse,» rääkis Vahter.

Kaja Sepa teos «Hetk enne homset» räägib vanemate teise kohta kolimisega kaasnevast elukohavahetusest ja uute sõprade leidmisest, samuti puudutatakse kuulsusetemaatikat, sisse tuleb superstaarisaate teema, žürii tõstis käsikirja puhul esile, et tegu on igati usutava ja ladusa kirjatööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles