Meelis Pai: autorite ühinguga on kõik klaar

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteater
Nukuteater Foto: Toomas Huik / Postimees

Nukuteatri juht Meelis Pai tõrjus väiteid nagu teatril oleksid autoritasud maksmata ning põhjendas Eesti Autorite Ühingule (EAÜ) finantsaruannete esitamata jätmist inimliku eksimusega.

Täna esimest päeva puhkuselt tagasi olev teatrijuht Pai selgitas ERR-i uudisteportaalile, et autoritele on kõik makstud, ent inimliku eksituse tõttu on seni jäänud aruanded esitamata.

«Muusikajuht Kaire Vilgats võttis selle teema kolm aastat tagasi üles ja unustas tõesti esitada, aga see ei tähenda, et meil maksmata on. Enamjaolt kõik on otselepingud ja kõik on makstud,» ütles Pai, lisades, et lasi eile autorile ühingule ka aruanded saata.

Kultuuriministeeriumi kantsler saatis eelmisel nädalal EAÜ juhile Kalev Rattusele päringu nukuteatri kohustuste täitmise kohta ühingu ees ning sai vastuse, et nukuteater pole siiamaani esitanud finantsaruandeid viie lavastuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles