Maalikunstnike liit näitab 2009. aasta maaliparemikku

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanameister Jüri Arrak kuulab mitmesugust muusikat.
Vanameister Jüri Arrak kuulab mitmesugust muusikat. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Maalikunstnike Liit näitab Haus galeriis 2009. aasta maaliparemikku, lisaks neljakümnele maalile on kevadnäitusel väljas ka nimekiri kunstnike lemmikmuusikastiilidest.

Kunstinäitus on kunstniku ja galerii pidu, usuvad maalikunstnikud ja nii nimetasid nad oma kevadnäituse Haus galeriis House-party´ks, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Kui juba majapidu, siis pidu koos muusikaga: 44 maalikunstnike liitu kuuluvat autorit pidid maalide juurde märkima, mis muusikaga nende kunst kõige paremini kokku kõlab.

«Blues oli kõige populaarsem. Ma arvan, et see on maalikunstnike lemmikžanr,» ütles Eesti Maalikunstnike Liidu esimees Mari Roosvalt.

Kuidas sobituvad maalid neid saatvate muusikastiilidega ehk kuidas kõlavad kokku pildi- ja helikeel Haus galeriis, seda saab iga kunsti ja muusikahuviline enda peal katsetada 20. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles