Jaan Puusaag kutsuti NUKU teatri nõukogust tagasi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Puusaag.
Jaan Puusaag. Foto: Peeter Langovits.

Kultuuriminister Rein Lang kutsus täna tagasi SA NUKU nõukogu esimehe Jaan Puusaagi.

Minister Langi sõnul  polnud teatri juhi Meelis Pai poolt eraõiguslikus vormis tegutseva teatri nõukogusse esitatud Puusaag kahjuks õnnestunud valik. Jaan Puusaag ei õigustanud temale pandud lootusi, sel põhjusel saigi ta nõukogust tagasi kutsutud. Minister soovis Puusaagiga eelnevalt kohtuda ja olukorra üle arutada, kuid Puusaag ei leidnud selleks võimalust.

SA NUKU nõukogu uueks liikmeks nimetas Lang lavastaja Kalju Komissarovi. Tema valimisel said määravaks pikaajalised teatritöö kogemused. Komissarov on olnud nii Noorsooteatri kui ka Ugala peanäitejuht ning praegu töötab ta Viljandi Kultuurikolledži lavakunstide osakonna juhtiva õppejõuna. Komissarov kuulub ka SA Eesti Draamateater nõukokku.

Vastavalt SA NUKU põhikirjale on nõukogus kuni viis liiget, kellest ühe määrab asutaja rahandusministri ettepanekul. Nõukogu liikmete arvu määramisel lähtutakse sihtasutuse eesmärkidest, varade mahust ja majanduslikust olukorrast ning vajadusest tagada nõukogu ülesannete efektiivne täitmine sihtasutuse tegevuse kavandamisel, korraldamisel ja juhatuse üle järelevalve teostamisel.

SA NUKU nõukogusse kuuluvad tänasest Marlen Piskunov, Hillar Sein, Kalju Komissarov, Veronika Ilsjan ja Härmo Värk.

Kalju Komissarov ütles Postimehele, et viimasel ajal NUKU teatrist tulnud uudised on muret tekitavad. Kuid enne teatri auditiga tutvumist ja järgmist nõukogu koosolekut ta täpsemaid kommentaare jagada ei soovinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles