Nukuteatri uueks juhiks sai Joonas Tartu

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Teatri juht Joonas Tartu.
Rakvere Teatri juht Joonas Tartu. Foto: Peeter Langovits

Täna nimetas Nukuteatri nõukogu SA NUKU uueks tegevjuhiks Joonas Tartu, kes asub ametisse alates teisipäevast.

Nõukogu esimees Kalju Komissarov ütles Postimehele, et arvestades teatri praegust seisu on õigusinstituudi taustaga juht teatrile parim valik. Ta lisas, et Tartu on tõestanud end professionaalse ja eduka teatrijuhina, see kõik kokku loob eelduse nukuteatriga seonduvate tegevuste korrastamiseks ja arenguks.

Ta märkis, et oli ka teisi kandidaate, kuid nende nimesid ta avalikustada ei soovinud.

Tartu kandidatuuri kiitsid heaks kõik nõukogu liikmed.

Joonas Tartu on töötanud alates 2006. aastast kuni tänaseni SA Rakvere Teatrimaja juhina. Tema juhtimisel on Rakvere teater seotud lisaks mahukale kogu Eestit hõlmavale teatrialasele tegevusele ka kinotegevusega, korraldab erinevaid muusika- ja muid üritusi, peab galeriid ning veab rahvusvahelist kaasaaegse teatri festivali Baltoscandal.

Varasemalt on Tartu töötanud kultuuriministeeriumis eelnõude ja juriidilise nõustamise osakonnas, kus tema peamisteks tegevusvaldkondadeks olid võlaõigus, asjaõigus ja äriõigus, ühtlasi osales ta esimeste riigi osalustega sihtasutuste moodustamise ja tegevuse käivitamise protsessis. 

Joonas Tartu on Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse liige ning on olnud liige erinevate teatrite nõukogudes.

Joonas Tartu jätkab SA Rakvere Teatrimaja juhina, kuni teatrile leitakse uus juht. SA Rakvere Teatrimaja nõukogu koguneb uue juhi leidmist arutama täna.

Eelmisel nädalal vabastas kultuurminister mitmete autoriõigusi puudutavate skandaalide järel senise teatri nõukogu esimehe Jaanus Puusaagi ametist ja määras asemele Kalju Komissarovi. Möödunud neljapäeval vallandas nõukogu ka senise teatri juhi Meelis Pai ning valis uueks nõukogu esimeheks Komissarovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles