Ministeerium: riigi toetus rahvaraamatukogudele ei vähene

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu
Raamatukogu Foto: SCANPIX

Kultuuriministeeriumi kinnitusel tuleva aasta eelarves rahvaraamatukogudele teavikute soetamiseks ette nähtud summa ei vähene.

Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Anton Pärn kinnitas oma vastuses rahvaraamatukogude direktorite avalikule kirjale, et kultuuripoliitika dokumendi eesmärk on püsitada küsimused pikemas ajalises vaates ning arutleda, kuidas tagada kultuuri kestmise ja jätkusuutlikkuse jaoks vajalikud eeldused ka mitmesuguste muutuste kestel.

Pärn avaldas oma vastuskirjas lootust, et raamatukogud on ka edaspidi valmis selles arutelus sisukalt osalema ja omapooleid lahendusi välja pakkuma.

Rahvaraamatukogude direktorid saatsid 11. märtsil riigikogu liikmetele, kultuuriministeeriumile ja omavalitsusliitudele avaliku kirja, milles väljendasid muret, et kultuuripoliitika arengusuundades aastani 2020 ei ole enam ette nähtud riigieelarvelist toetust teavikute soetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles