Joonas Tartu: Nukuteater on muutunud liiga Tallinna teatriks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Tartu.
Joonas Tartu. Foto: ARVET MÄGI/VIRUMAA TEATAJA

Nukuteatri uue juhi Joonas Tartu hinnangul on Nukuteater muutunud liiga Tallinna-keskseks ning peaks olema kättesaadavam ka kaugemates Eesti nurkades.

Joonas Tartu selgitas ETV saates «Kahekõne», et ühelt poolt on Nukuteatri seis väga hea, sest publikut jagub, kuid teiselt poolt väga keeruline, sest rahadega on seis keeruline, vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul ei ole ühest vastust, miks Nukuteatri rahaline olukord kehv on. «Eks natuke on üle võimete elatud ja on võetud suuri riske, mis ei ole end õigustanud,» rääkis Tartu, lisades, et lumepall on juba väga suureks läinud.

Ta tõi näiteks, et Nukuteater on püüdnud võtta riske suurlavastuste näol ning lootnud, et millegi massiivse abil saab kogunenud kohustusi täita.

Tartu rääkis saates, et Eesti teatrijuhtide vahel ei ole võistlust, kes on edukam ning kelle teater toob lavale paremaid etendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles