Muinsuskaitse talgud tõid kokku üle 4000 inimese

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadi surnuaed.
Raadi surnuaed. Foto: Margus Ansu

Äsja lõppenud muinsuskaitsekuu raames toimunud muinsuskaitse talgupäeval osales üle 4000 inimese, mis on pea poole rohkem kui algselt registreerunuid.

Talguliste abiga sai korrastatud üle 200 mälestise, vahendas kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul oli Eesti Muinsuskaitse Ümarlaua ettevõtmine väga tänuväärne, sest läbi talgute said kultuurimälestised parema ilme, samuti said talgulised tutvuda mälestiste ajalooga ja korrashoiuga seotud probleemidega. Ministri sõnul olid suureks abiks ka omavalitsused, kes aitasid oma valdade talgukorraldajaid.

«Riigile on oluline, et regionaalselt oleks muinsuskaitsjate ring lai, sest mida rohkem muinsusest hoolivaid tegijaid, seda mõjusam on teavitustöö ning ühised pingutused muinsuste säilimisel,» rõhutas kultuuriminister.

Minister Jänes lisas, et muinsuskaitsekuu terviklik läbiviimine lasus Eesti Muinsuskaitse Seltsi õlgadel, kes on aastaid olnud kultuuripärandi valdkonnas ühendavaks lüliks kodanikuühiskonna ja riigi vahel.

Tänavu juba 23 korda toimunud muinsuskaitsekuu sisaldas arvukalt ekskursioone mälestiste juurde, erinevaid kultuuriüritusi, samuti korrastati Vabadussõja mälestusmärke ja Eesti kaitseväe kalmistut.

«Mõlema ühenduse panus muinsuskaitseliikumise aktiviseerimisel on väga tänuväärne,» rõhutas kultuuriminister.

Kultuuriminister Laine Jänes osales muinsustalgutel Tartu Raadi kalmistul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles