Eesti Kunstimuuseumi peadirektorina jätkab Sirje Helme

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme.
Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme. Foto: Artur Sadovski.

Kultuuriminister Rein Lang kinnitas Sirje Helme Eesti Kunstimuuseumi peadirektori ametikohale viieks aastaks, vastava ettepaneku tegi ministrile konkursikomisjon.

Sirje Helme uus ametiaeg Eesti Kunstimuuseumi peadirektorina algab 1. jaanuarist 2014 ja kestab 2018. aasta lõpuni, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

Helme on lõpetanud Tartu Ülikooli kunstiajaloo eriala, omab magistrikraad kunstiteadustes ning selle aasta alguses kaitses ta doktorikraadi Eesti Kunstiakadeemias.

Helme on Eesti Kunstimuuseumi peadirektorina töötanud alates 2009. aastast. Enne seda on ta olnud Kumu direktor, töötanud Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuses koordinaatori ja juhatajana ning kirjastuses Kunst erinevatel ametikohtadel.

Ta kuulub mitmetesse erialastesse organisatsioonidesse, nende hulgas Eesti Kunstnike Liitu, Läti Kaasaegse Kunsti Muuseumi kollektsiooni ekspertkomiteesse, Rahvusvahelisse Kunstikriitikute Assotsiatsiooni, Helme on ka muuseuminõukogu liige.

Sirje Helme on kureerinud alates 1995. aastast erinevaid näitusi nii Eestis kui välismaal, ta on esinenud arvukatel konverentsidel ettekannetega ja pidanud loenguid ülikoolides ning avaldanud mitmeid erialaseid artikleid.

Teda on autasustatud Valgetähe IV klassi ordeniga, samuti Itaalia, Belgia ja Hollandi riigi ordeniga.

Kunstimuuseumi direktor vastutab muuseumi igapäevase ja strateegilise juhtimise eest. Direktori ülesandeks on muuseumi sisulise ja majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatu elluviimine.

Konkurss Eesti Kunstimuuseumi direktori ametikohale kuulutati välja seoses direktori tähtajalise töölepingu lõppemisega. Tähtajaks laekus ministeeriumile üks avaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles