Rongiaknad saavad uued luuletused

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aasta rongiluulekleepsud
2013. aasta rongiluulekleepsud Foto: Edelaraudtee

Edelaraudtee jätkab oma rongiluule projekti ning paigaldab rongide akendele taas värsked luulekleebised. 

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul on reisijad rongiluulet väga hinnanud. «Luuletusi loetakse meelsasti, koguni õpitakse pähe ning oodatakse uusi. Reisijad pole pidanud ka paljuks meiega ühendust võtta, et kauniste luuleridade eest tänada. Soovime eesti autorite loomingu avaldamisega anda oma väikse panuse kultuuri edendamisse,» rääkis Oherd.

Tänavu on kleebistel esindatud Urve Karuksi, Viiu Härmi, Nikolai Baturini, Kivisildniku, Maria Lee, Mihkel Kaevatsi, Piret Bristoli, Mathura, Priidu Beieri ja Aime Hanseni looming.

Varem on sarjas avaldatud Doris Kareva, Ellen Niidu, Kristiina Ehina, Paul-Eerik Rummo, Hando Runneli, Jürgen Rooste, Indrek Hirve ja paljude teiste armastatud eesti autorite luulet.

Rongiluule traditsioon sai alguse 2009. aastal Lugemisaasta raames, mil projekt sündis Eesti Kirjanduse Seltsi, Eesti Kirjanike Liidu ja Edelaraudtee koostööna. Kuna algatus sai reisijate poolt sooja vastuvõtu osaliseks, on nii kirjarahvas kui Edelaraudtee pidanud oluliseks seesuguse avaldamisvormiga jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles