Suvelavastus «Wargamäe Wabariik» alustas teist hooaega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Wargamäe Wabariik»
«Wargamäe Wabariik» Foto: Priit Simson

Tallinna Linnateatri suvelavastus «Wargamäe Wabariik» alustas teist hooaega: kuni juunikuu lõpuni hargnevad kirjanduslikul Vargamäel taas 1905. aasta revolutsioonilised sündmused.

Kuna ka praeguses Eestis on tunda kriisi märke, mõjub lavastus eriti päevakajalisena, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

«Tammsaare (romaani «Tõde ja õigus» - toim) kolmas köide, millel baseerub see lavastus, räägib ju 1905. aasta revolutsioonist ja väga palju on seal streikide ümber ja töölisklassi ümber, kes Bõstrõi sõnade järgi peaks majandusseaduste järgi veel natukene kannatama, aga näe ei kannata enam - võtab lipud kätte ja läheb tänavatele, läheb streikima. Aeg meie ümber on muutunud, võib-olla mõned asjad kõlavad lihtsalt veidi teravamalt ja ootamatumalt kui eelmisel aastal,» rääkis lavastaja Elmo Nüganen.

Kuna näitlejate koosseis on pisut muutunud, avaneb teatrisõbral haruldane võimalus näha ühes etenduses koos vendi Tõnu ja Feliks Karki, üks Andrese, teine Pearu rollis. Lavastuses osalevad viie kutselise teatri näitlejad, lisaks 70 vabatahtlikku, kaheksa hobust ja lapsed.

Ajakirja Teater. Muusika. Kino kriitikud hindasid «Wargamäe Wabariigi» eelmise hooaja parimaks etenduseks ning Elmo Nüganen pälvis selle lavastuse eest riikliku kultuuripreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles