Suurejooneline ooperigala avab «Palmse mõisa muusika»

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chalice, Vaiko Eplik ja Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester tegid eelseisva kontserdi peaproovi Palmse mõisatiigile püsitatud unikaalsel veelaval
Chalice, Vaiko Eplik ja Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester tegid eelseisva kontserdi peaproovi Palmse mõisatiigile püsitatud unikaalsel veelaval Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Täna, 6.juulil ja homme, 7.juulil kell 21 saavad Palmse kaunis mõisapargis teoks unikaalsed kontserdid, sest Eesti Kontserdi suvekontserditeks on mõisatiigile püstitatud kõigiti kaasaegne kontserdilava ning artistide esinemine leiab sõna otses mõttes aset vee peal. Eesti Kontserdi direktor  Jüri Leiten räägib videointervjuus Postimehele, kuidas kontserdid teoks said.

 «Palmse mõisa muusika» avaneb täna, 6. juulil kell 21 suurejoonelise ooperigalaga, kus astuvad üles Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ning solistid Moskva ooperiteatrist Helikon: sopran Karina Flores (sopran), tenor Sergei Osovin ning bariton Maksim Perebeinos. Kontserti juhatab dirigent Anu Tali.

Galakontserdil leiab aset romantiline muusikaline teekond läbi kahe ooperiajaloo suurkuju loomingu. Publiku ette tuuakse parimaid palad Pjotr Tšaikovski ooperitest «Jolanta», «Padaemand», «Jevgeni Onegin» ning Giuseppe Verdi ooperitest «Don Carlos», «Trubaduur», «Maskiball», «Falstaff» ja «Saatuse jõud».

Rahvusvahelist karjääri teinud Moskva tippsoliste assisteerib Rahvusooper Estonia balletipaar, et tuua välja Palmse mõisakompleksi looduslik ilu ning vormida sellest kogu õhtu lavaline dekoratsioon koos päikeseloojanguga.

Homme, 7. juulil kell 21 astuvad pealkirja all “Kolm meest nagu kontsert” lavale Jaan Pehk, Jarek Kasar aka Chalice ning Vaiko Eplik
 ning Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester Jüri-Ruut Kanguri juhatusel.

ERSO direktori Kadri Tali sõnul passib klassikalise muusika päeval kenasti kokku heli-ilma kahe gigandi looming, Palmse mõisakontsertitest võiks saada koguni traditsioon. Tulijatel on võimalus Palmsesse ka kauemaks peatuma jääda ning nautida nii suurepärast ümbrust kui ka head muusikat, sest kohe järgmisel päeval pärast klassikakontserti astuvad lavale sarnase maailmatunnetusega muusikamehed Pehk, Eplik ja Chalice.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles