Pärnade Ferri-film kogub tuntust

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Elu ilma Gabriella Ferrita»
«Elu ilma Gabriella Ferrita» Foto: Kaader filmist

Taas on põhjust rõõmustada eesti animatsiooni üle. Ühel maailma nimekamal animafilmide festivalil Zagrebis võitis eripreemia Olga ja Priit Pärna joonisfilm «Elu ilma Gabriella Ferrita».



«Võimas teos – nii visuaalses kui ka kunstilises mõttes –, mis kasutab mõjusaid sümboleid intrigeerival ja ootamatul viisil ning näitab, mida on võimalik väljendada animatsiooni kaudu,» kõlas žürii hinnang.



Pikkade filmide võistluse, mis oli tänavuse festivali keskmes ja kus osales ka 44-minutiline «Elu ilma Gabriella Ferrita», võitis Ari Folmani «Valss Bashiriga», ülejäänud eripreemiad said Tomm Moore´i ja Nora Twomey «Kellsi saladus» ja Adam Ellioti «Mary ja Max».



Varem on Priit Pärn võitnud Zagrebis kaks grand prix’d, «Eine murul» ja «1895» (kaasrežissöör Janno Põldma) eest, mullu aga festivali elutööpreemia.



«Elu ilma Gabriella Ferrita» on valinud lühifilmide võistlusprogrammi ka sel nädalal toimuv Annecy animafilmide festival, maailma suurim ja tähtsaim. Teise Eesti filmina võistleb samas programmis Kaspar Jancise verivärske «Krokodill».



See ei ole veel kõik. Esimest korda osaleb Annecy tudengifilmide võistlusprogrammis kaks Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonna üliõpilaste tööd: Jaagup Metsalu «69 aastat armastust» ja Kristjan Holmi «Väike maja».



Väljaspool võistlust näidatakse Ülo Pikkovi «Dialogost» ning turul on meie animastuudiod, PÖFFi animafilmide festival Animated Dreams ja kunstiakadeemia animatsiooniosakond väljas ühise stendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles