Sügis toob Eestisse balle­ti­ suurnimed

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Tsiskaridze aktsioonis.
Nikolai Tsiskaridze aktsioonis. Foto: TopFoto/SCANPIX

Novembris jõuab Eestisse esinduslik tantsugala «Tantsukuningad» (Kings of the Dance), milles astub korraga lavale kuus kõlava nimega meestantsijat – kõik siin ja sealpool ookeani tegutsevate nimekate balletiteatrite juhtsolistid.


Näha saab Nikolai Tsiskaridzet (Moskva Suur Teater), Deniss Matvijenkot (Peterburi Maria Teater), Jose Manuel Carrenot, Marselo Gomest ja David Hallbergi (Ameerika Balletiteater) ning Guillaume Cote’d (Kanada Rahvusballett). Tegu on osakesega maailma meestantsijate koorekihist.



Tantsud, mida galal esitatakse, pole mitte igihaljad klassikalise balleti jõu- ja ilunumbrid. Selle asemel on keskmes 20. sajandi balletirepertuaari oluliste autorite – Jose Limoni, Frederick Ash­toni või Roland Petit’ –, aga ka 21. sajandi moodsate klassikute – Christopher Wheeldoni või Nacho Duato – looming. Enamikku neist pole Eesti lavadel esitatud.



Tegu on rahvusvahelise turneega, mille etendusi saab näha New Yorgis, Moskvas, Peterburis, Riias ja Tallinnas. Solarise keskusesse jõuab gala 19. novembril. Piletite müük läheb lahti 1. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles