Kärdlas lõppes Hea Energia festival

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Hiiumaa rannikule.
Vaade Hiiumaa rannikule. Foto: Liis Treimann.

Hiiumaal Kärdlas lõppes viis päeva kestnud Hea Energia festival, mille tarvis noored näitekirjanikud kirjutasid näidendi «Ei teki ega kao».


60 aastat tagasi rajatud ja 1972. aastal suletud Kärdla elektrijaam on tõeline industriaalne iludus. Täna mängiti seal aga üht omamoodi näitemängu, mille tegevus paigutub ajaliselt jaama sulgemisaastasse ning toimub kogu etenduse aja kõikjal elektrijaamas, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Meil ei ole nii, et publik tuleb sisse, istub ühe koha peale ja siis vaatab tüki seal lõpuni,» selgitas lavastaja Siret Paju. «Publik peab ise minema nende stseenide juurde, stseenid toimuvad igal pool elektrijaamas kogu aeg, ja ma arvan, et see on natuke nagu aaretejaht, et kust midagi leida ja mis järjekorras leida.»

Näitlejaid oli nii Vanemuisest, Ugalast kui ka Tallinna Linnateatrist. Elektrijaama direktori rollis oli paari suve jooksul hiidlastele omaseks saanud Veiko Tubin Tallinna Linnateatrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles