Doris Kareva: eestlased on sõnausku inimesed

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kareva.
Doris Kareva. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Täna Torma vallas asuva Võtikvere Raamatuküla patrooniks kuulutatud Doris Kareva nimetas kümendat korda toimunud raamatupeol eestlasi sõnausku inimesteks.


Doris Kareva märkis, et seoses Võtikvere raamatupeol viibimise ja raamatuküla patrooniks saamisega on suurenenud tema usk eestlastesse kui sõnausku inimestesse.

«Sõnaga, mida kirjutame või ütleme, saame aidata ennast ja toetada teisi enda ümber,» toonitas luuletaja.

Doris Kareva nimetas Võtikveret paigaks, kus kord aastas pühitsetakse kirjandust ja raamatut. «Mida rohkem leidub Võtikvere sarnaseid külasid, kus kogukond suudab ja tahab midagi südamlikku ja huvitavat korraldada, seda rikkalikum on Eestimaa nii oma elanike jaoks, rääkimata välismaalstest,» ütles Kareva.

Doris Kareva kuulutas Võtikvere raamatuküla patrooniks raamatuküla rajaja ja traditsiooniks kujunenud Võtikvere raamatupidude peakorraldaja, sellest külast võrsunud ajakirjanik ja kirjanik Imbi Paju. Kontserdil esinenud ansambel Laisad Poisid esitas laulu «Põhimõte», mille tekst pärineb samanimelisest Doris Kareva luuletusest. Laulu viisistas ansambli Laisad Poisid liige Jõgeva eksmaavanem ja praegune ettevõtja Aivar Kokk.

«Torma valla kui Carl Robert Jakobsoni noorusmaa tunnuslauseks on «Adara ja sulega Jakobsoni vaimus». Imbi Paju ja pealehakkajate võtikverelaste eestvedamisel tegutsev Eestimaa esimene raamatuküla tõestab, et oleme endale igati õige tunnuslause valinud,» märkis Torma vallavanem Riina Kull, kes on erialalt emakeele ja kirjanduse õpetajaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles