Vene Teatri juht lahkub ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri direktor Jaanus Kukk hoiab võidukalt käes teatri esimese etenduse plakatit aastast 1948.
Teatri direktor Jaanus Kukk hoiab võidukalt käes teatri esimese etenduse plakatit aastast 1948. Foto: Marina Puškar

Sihtasutuse Vene Teater juhatuse liige ja ühtlasi teatri juht Jaanus Kukk esitas eile sihtasutuse nõukogule avalduse sooviga lahkuda isiklikel põhjustel ametist.


Nõukogu otsustas Kuke avalduse rahuldada ja tänas teda tehtud töö eest, edastas teatri pressiesindaja. Vastavalt Kuke avaldusele lahkub ta ametist 31. augustil 2009.

Kuna teatrile soovitakse leida uus juht enne algavat hooaega, alustas nõukogu läbirääkimisi rahvusooper Estonia peadirektori ametist peagi lahkuva Paul Himmaga.

Vene Teatri nõukogu liige Marika Valk ütles venekeelsele Postimees.ee'le, et uue teatrijuhi valik langetatakse lähiajal, kuid Paul Himma on kõige sobivam kandidaat.

«Tal on olemas kultuuriasutuse juhi töö kogemus. Vene Teatris on keerulistel aegadel vaja rahulikku juhti, kes ei kiirusta langetama ennatlikke otsuseid,» selgitas Valk.

Nõukogu liikme sõnul on teatris keeruline olukord - hädas ollakse nii majandusraskustega kui ka uute näitlejate leidmisega. «Vene Teater on selles osas raskes seisus, kuna Eestis ei koolitata vene näitlejaid,» lisas ta.

Valgu kinnitusel leppis teatri nõukogu Kukega kokku, et lahkuv juht ei langeta saatuslikke otsuseid või arutab neid enne Paul Himmaga.

Veidi üle poolteise aasta teatrit juhtida jõudnud Kukk tunnistas venekeelsele Postimees.ee'le, et ei saa rääkida lahkumise põhjustest, kuna need on isiklikud.

«Kodus istuma ma ei hakka. Seni ei saa ma öelda, millega ma tegelema hakkan,» sõnas ta.

Kuke sõnul võttis ta lahkumisotsuse vastuse eile ja täna kohtub ta esimest korda Paul Himmaga. «Uue teatrijuhi kõige olulisem ülesanne on kindlustada rasketel aegadel stabiilsus,» sõnas Kukk.

Uute näitlejate leidmise probleem peaks Kuke sõnul lähiajal saama lahenduse. «Sellega probleemi lahendamisega tegelesin mina ja hakkab tegelema ka uus juht,» kinnitas lahkuv teatrijuht.

Paul Himma asjadest ette kiirustada ei soovi, kuid kinnitas, et ettepanek läbirääkimistele on tehtud. «Järgmisel nädalal oskan ehk juba rohkem öelda. Hetkel on kogu asi väga uus ning väga algfaasis,» sõnas Himma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles