Sisepinged peatasid Tallinna Kammerorkestri tegevuse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees/Scanpix

Sisepinged Tallinna Filharmoonias viisid Tallinna Kammerorkestri tegevuse peatamiseni.

Tallinna Filharmoonia direktor Jüri Leiten ootab töötuks jäänud orkestrante kuu aja pärast toimuvale konkursile, mille põhjal moodustakse uus koosseis, kuid orkestrandid ei pea senise juhi käe all jätkamist võimalikuks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pinged Tallinna Filharmoonias saavutasid esimese haripunkti kevadel, kui juhtkond kuulutas kammerorkestrile välja atesteerimise, mille orkestrandid ebasobivate tingimuste tõttu vaidlustasid.

22. juulil lõppesid aga orkestrantide töölepingud ja kuna atesteerimise osas ei saadud kokkuleppele, jäid lepingud pikendamata.

Jüri Leiten kinnitas, et orkester ei ole oma tegevust lõpetanud - hetkel olevat selline moment, et ühed lepingud on lõppenud, tuleb hakata sõlmima uusi lepinguid ja selleks korraldatakse konkurss.

Samal ajal kui direktor püüab välja sõeluda parimaid pillimehi, püüavad pillimehed leida parimat direktorit. Orkestrante ei rahulda administratsiooni kunstilised otsused ja senine juhtimisstiil, mistõttu käivad muusikud välja idee kammerorkester Tallinna Filharmooniast lahku lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles