Vene Teater alustab hooaega Paul Himma juhtimisel

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Himma
Paul Himma Foto: Peeter Langovits

Vene Teater alustab täna oma uut hooaega uue juhtimise all, kolmeks järgnevaks hooajaks on Sihtasutuse Vene Teater nõukogu nimetanud teatri direktoriks Paul Himma.

Ligi viisteist aastat Estonia teatrit ehk tänast rahvusooperit juhtinud Paul Himma tunneb end Vene Teatris hästi, kuna mõlemas majas on esikohal teater, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Teine temperament, keel ja kultuuriruum on kogenud muusikule ja teatrijuhile tuttavad.

«Ma usun, et sobitun sellesse keskkonda, sest ka muusikateater on oma olemuselt rahvusvaheline ja kui me mõtleme Estonia teatrit, siis on ta ka olnud saksa, vene, itaalia kultuuri kaudu seotud väga erinevate kultuuridega,» selgitas Himma.

Lepingulised kolm aastat on Himma sõnul miinimum, kus mingi visiooni teostumisele saaks asuda.

«Hetkel ongi minu ülesanne majanduslik analüüs, et saada olukorrast ülevaade ja teisipäeval on nõukogu istung, kus me sellest ka räägime. Kui sinna juurde panna ka kunstiline analüüs ehk repertuaarianalüüs, siis nende kõikide analüüside põhjal koostada üks tulevikuvisioon, mis Vene Teater olla võiks,» rääkis Himma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles