Metsatöll Euroopa tuuril

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll
Metsatöll Foto: Artur Sadovski

Ülehomsest alustab raskerokibänd Metsatöll Eesti popansambli kohta harvaesinevalt ulatuslikku tuuri. Üle kuu kestev ringreis hõlmab ühtteist Euroopa riiki, kontserte antakse seejuures isegi 32.



Sellist Eesti rokkbändi tuuri ei tule teisest iseseisvusajast ettegi. See on juba nagu Magnetic Band 1980ndate alul, ainult et liiduvabariikide asemel on Saksamaa, Holland, Suurbritannia, Belgia, Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia, Austria ja Šveits, lisaks Soome ja Eesti.



Kuulus Ensiferum


Tuur peetakse koos kahe Soome metal-grupiga. Üks neist on Ensiferum, omas vallas maailmakuulus meloodilise ja jõulise death metal’i ühendus, mis 14 tegutsemisaasta jooksul andnud välja kuus albumit. Teine kaasbänd tuuril, Tracedawn, on noor sümfoonilise power-metal’i bänd, kel mullu ilmus omanimeline debüütalbum.



Metsatöllu trummar Marko Atso nimetab Ensiferumiga tuurile saamist loterii peavõiduks. Bassimees Kuriraivo ütleb: «Neil läheb hästi. Meil läheb ka nüüd hästi, et saame saba peale ning oma nägusid Euroopas näidata. On tunne, et Euroopa tahab natuke eksootikat ja võõrast keelt.»



Kuna Ensiferum on mainekas esineja, siis esinemistel väikseid saale ette ei tule, lisaks on 32 kontserdi seas ülesastumine neljal festivalil.



Uus album tulemas


Tuur läheb käima neljapäeval Helsingi klubis Nosturi, päev hiljem esinevad kolm ansamblit Seinäjoel, edasi Oulus ja siis tullakse enne suurt Euroopat veel korra üle lahe Tallinna Rock Cafésse, kus on kontsert sel pühapäeval.



Pärast kodumaal esinemist on kolm päeva vaba, kuni 1. oktoobril lennatakse Hamburgi, kus Metsatöllu ja Tracedawni ootab 16-kohaline tuuribuss. Sellega sõidetakse läbi eelmainitud üheksa riiki, milles antakse kuu jooksul 28 kontserti.



Novembri alul jõuavad töllud koju tagasi, puhkavad nädala ja purjetavad Soome, jälle ollakse kuu aega Eestist ära ja selle ajaga annab bänd viimase lihvi oma uuel aastal ilmuvale viiendale stuudioalbumile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles