Kivirähki «Aabitsa kukk» võitis Riias grand prix'

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Oja draamateatri näidendis «Aabitsa kukk», kus ta mängis ainsat tegelast Maunot.
Tõnu Oja draamateatri näidendis «Aabitsa kukk», kus ta mängis ainsat tegelast Maunot. Foto: Peeter Langovits

Eesti Draamateatri lavastus «Aabitsa kukk» võitis grand prix' eile õhtul Riias lõppenud 7. rahvusvahelisel monolavastuste festivalil «Zvaigzne».

Festivalil osales 9 lavastust kuuelt maalt: Eestist, Lätist, Ukrainast, Venemaalt, Iisraelist ja Šveitsist, vahendas draamateatri pressiesindaja.

Läti festivali peapreemia on «Aabitsa kukes» Maunona üles astuvale Tõnu Ojale juba teine tunnustus sel aastal, alles tänavu kevadel võitis ta Kaunases rahvusvahelisel festivalil «MonoBaltija» 2. preemia ja festivalidirektorite diplomi.

Ka näidendi autor Andrus Kivirähk on «Aabitsa kuke» eest rahvusvahelist tunnustust pälvinud, Heidelbergi näidendivõistlusel ja -ettelugemisturul Stückemarkt võitis näidend selle aasta maikuus Euroopa autoripreemia.

Andrus Kivirähki lavale seatud «Aabitsa kukk» esietendus Eesti Draamateatris 2004. aastal, tänaseks on lavastust mängitud juba ligi 160 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles