Raamatukogude võimalused teavikute ostmiseks suurenevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga keskraamatukogu
Valga keskraamatukogu Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tartu Ülikooli raamatukogus alanud raamatukogupäevade avaüritusel ütles haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, et lähiaastatel suurenevad teadusraamatukogudele elektrooniliste teavikute hankimiseks ettenähtud summad.

«Veel sellel aastal peaks Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastamisel käivituma elektrooniliste teavikute ühishanke programm,» ütles Lukas.

Programm näeb ette, et teadusraamatukogudele hangitakse aastatel 2009-2012 elektroonilisi teavikuid 127 miljoni krooni väärtuses. Sellele lisaks annab riik teadusraamatukogudele järgmisel aastal teavikute ostuks 29 miljonit krooni ning kuidas seda summat kasutada, otsustavad raamatukogud iseseisvalt.

Tõnis Lukas rõhutas, et kooliraamatukogud on olulised ning nii järgmisel kui ka tulevastel aastatel jätkub õpikute ja teiste õppevahendite hankimine vähemalt samas mahus kui tänavu.

«Luterlikus traditsioonis kuulub lugemine ja loetust arusaamine kokku,» kõneles Lukas. «Seetõttu töötame selle nimel, et praegu langev funktsionaalne lugemisoskus (tekstidest arusaamine ja nende tõlgendamise oskus) hakkaks jälle tõusma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles