Tartu Uus Teater alustab kinos identiteedi otsinguid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaataja näeb, kuidas saavad näitlejad hakkama meetrikitsukesel laval. Keskel on etenduse peategelane Jüri (Nero Urke), kes otsib läbi unenäolise filmijutustuse teekonda oma identiteedini.
Vaataja näeb, kuidas saavad näitlejad hakkama meetrikitsukesel laval. Keskel on etenduse peategelane Jüri (Nero Urke), kes otsib läbi unenäolise filmijutustuse teekonda oma identiteedini. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu Uus Teater alustab pühapäeval kinos Ekraan identiteedi otsinguid, hetkel veel saladuslikuks jääda sooviva lavastaja käe all on valminud lavastus, mis püüdleb filmini lavalaudadel.

Näidendi autorit Mart Aasa inspireeris Eesti väiksus ja selles elavate inimeste identiteetide paljusus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui pidada silmas seda, et igal kunstiteosel võiks olla oma unikaalne, ainukordne keel, siis selle võttestikuga me vähemalt püüame liikuda selle poole,» rääkis näitleja Sulev Teppart.

Lavastuse üks karaktereid on Kalamaja Sokrates, kes peab etenduse vältel blogi, mida on võimalik ka internetis lugeda. Sokrates on oma identiteedi juba leidnud, mis ei tähenda küll, et tal sellega probleeme poleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles