Kultuurkapitali sihtkapitalides vahetus koosseis

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Kultuurkapital

Eesti Kultuurkapitali nõukogu esimees ja kultuuriminister Laine Jänes kinnitasid täna sihtkapitalide nõukogude uued koosseisud, kes töötavad kultuurkapitalis järgmised kaks aastat.


Igasse sihtkapitali kuulub seitse vastaval kultuurialal tegutsevat isikut, kelle


kandidatuuri esitasid kultuuriala ühendused. Lähtudes esitatud kandidaatidest kinnitas kultuuriminister sihtkapitalide nõukogud. Kokku esitati 49 kohale 128 kandidaati.



Uued eksperdid on kirjanduse, helikunsti, kujutava ja rakenduskunsti, arhitektuuri, näitekunsti, audiovisuaalse kunsti ja rahvakultuuri sihtkapitalides. Kehakultuuri ja spordi sihtkapitalis vahetusid liikmed selle aasta veebruaris. Sama isik võib järjest kuuluda sihtkapitali nõukogu kahte koosseisu.



Sihtkapitalide liikmete ülesanne on jagada sihtkapitali käsutusse eraldatud raha, esitada Kultuurkapitali nõukogule kultuurivaldkondade vaheliste ürituste projekte toetuse määramiseks ning jälgida sihtkapitali poolt määratud toetuste sihipärast kasutamist.



Kirjanduse sihtkapitali kuuluvad Ilona Kivirähk, Triin Soone, Asta Trummel, Eve Annuk, Janika Kronberg, Marin Laak ja Märt Väljataga.

Helikunsti sihtkapitali nõukogusse kuuluvad Tanel Ruben, Kadri-Ann Sumera, Toomas Siitan, Timo Steiner, Aarne Saluveer, Eero Raun ning Kulvo Tamra.

Kujutava ja rakenduskunsti sihtkapitali nõukogusse valiti Reet Mark, Kadi Polli, Hannes Starkopf, Kristjan Jagomägi, Eva Käsper, Lylian Meister ja Piret Lindpere.

Arhitektuuri sihtkapitali nõukogusse kuuluvad Epp Lankots, Mari Kurismaa, Tarmo Teedumäe, Tõnis Vellama, Laila Põdra, Tiit Sild ning Eva Hirvesoo.

Näitekunsti sihtkapitali nõukogusse kuuluvad Kaarel Oja, Anu Ruusmaa, Liina Jääts, Taavi Eelmaa, Andrus Jõhvik, Kalju Orro ja Guido Kangur.

Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali nõukogusse kuuluvad Anneli Ahven, Ülo Pikkov, Maria Ulfsak-Šeripova, Marje Jurtshenko, Mait Mäekivi, Meelis Muhu ja Peep Puks.

Rahvakultuuri sihtkapitali nõukogusse kuuluvad Angela Arraste, Ene -Juta Üleoja, Eino Pedanik, Ants Johanson, Liina Veskimägi-Illiste, Piret Voolaid ja Maret Tamjärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles