Kultuurilehe väljaanded saavad digitaalselt tasuta kättesaadavaks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehed ja ajakirjad
Ajalehed ja ajakirjad Foto: Peeter Langovits

Kultuuriministeerium eraldas sihtasutusele Kultuurileht 26 500 eurot, et digitaliseerida kogu seni veel digiteerimata Kultuurilehe väljaannete ajalugu. Peale digiteerimist on kõik  kultuuriajakirjad- ja lehed hiljemalt järgmise aasta septembrist tasuta kättesaadavad Rahvusraamatukogu veebikeskkonnas Digar.

Kultuuriministeeriumi kantsleri ja SA Kultuurileht nõukogu liige Paavo Nõgene ütles, et pärandi digiteerimine ja kõigile kättesaadavaks tegemine on Kultuuriministeeriumi üks prioriteete ning sihtasutuse Kultuurileht väljaannete täielikult digitaalsel kujul kättesaadavaks tegemine on sellest üks oluline osa, seda enam, et need väljaanded ilmuvad tänu riigipoolsele toetusele.

Digiteerimisele lähevad lasteajakiri «Täheke»  mahus 9 916 lehekülge, heliloomingut kajastav ajakiri «Muusika» (3 404 lehekülge) ja  «Muusikaleht» ( 2 172 lehekülge),  ajakirjad «Keel ja Kirjandus» (43 976 lehekülge) ning  «Teater.Muusika.Kino» (26 388 lehekülge), «Sirp», «Sirp ja Vasar», «Reede» ja «Kultuurileht» kokku mahus 32 760 lehekülge ning «Õpetajate leht» ja «Õpetaja» mahus  52 476 lehekülge.

SA Kultuurilehe väljaanne «Akadeemia» on juba kogu ulatuses digitaalselt kättesaadav alates eelmisest aastast, väljaande «Looming» kõik 90 aastakäiku on kättesaadavad alates 2013. aasta aprillist. Selle aasta lõpuks saavad aga valmis ajakirjad «Vikerkaar» ning «Kunst.ee».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles