Eestlaste lõppematu Williamsi-janu

Silvia Urgas
, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robbie Williamsi Tallinna kontsert.
Robbie Williamsi Tallinna kontsert. Foto: Karli Saul

Kes on kimpus sellega, et eestlasi peo alguses kuidagi käima ei saa, ei ole tutvunud Peeter Rebase suurepärase taktikaga: kõigepealt ahvatle kaasmaalasi võimalusega, et miljonid muusikafännid üle kogu maailma neid suurelt ekraanilt näevad, ja siis müü neile sama toode uuesti maha. Nõnda ei teki peomeeleoluga hetkekski probleeme ja ülejäänud maailmale tunduvad eestlased suurearvulise ja elurõõmsa rahvana.

Robbie Williamsi 20. augusti Tallinna kontsert, mida otsepildis kanti ligi 750 kinoekraanile üle kogu maailma, jõudis üleeile lõpuks ringiga Eesti publikuni tagasi. Vähemalt Tallinna Coca-Cola Plazas oli kinosaal täidetud Williamsi fännidega, kes soovisid vähem kui kuu aega tagasi toimunud šõud uuesti kogeda. Lisaks näidati kontserdi salvestist Tartus ja Narvas.

Põhjused tulemiseks olid erinevad: küll kilgati ennast ekraanilt nähes või tõsteti hitt­ballaadi «Angels» saatel taas käed kinolae poole. Kohal oli ka huvilisi, kellel rahvamassidega täidetud lauluväljaku jaoks oleks liiga palju või vähe vanust olnud. Enne kontserdi algust näidatud Eestit tutvustav klipp oli idülliline ja nõnda mõjuv, kui üks üheminutiline reklaam superstaari kontsertturnee kontekstis vähegi olla saab. Sellise turismikampaania efektiivsus on iseasi, kuid Eestist ja lauluväljaku ümbrusest jäeti igatahes soodne mulje.

Williamsi šõu ise töötas nii ülerahvastatud lauluväljakul kui ka kinotooli mugavuses sama veatult ja mõjuvalt. Häid poplaule ja neid esitavat kergelt ülekaalulist pahelist briti vembumeest kannatab vaadata teist kordagi. Kuigi tekib küsimus, kas keegi veel pärast seda jaksab ka kontserdi DVDd osta, seejärel vaadata BBC dokumentaalfilmi ning järgmisena leida endas üles veel nii suur Williamsi fänn, et ka ETVs linastuvat teleprogrammi jälgida. Vahetule kogemusele ei saa vastu ükski helendav ekraan.

Robbie Williams

Take The Crown Tour 2013

Kontsertfilm

18.09 Tallinnas, Tartus ja Narvas

Lavastaja Thomas Russell

1 h  55 min

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles