Estonia juht: odavamalt poleks Fritzet tõenäoliselt saanud

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Mäe
Aivar Mäe Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahvusooper Estonia juhi Aivar Mäe sõnul teda sihtasutust Tallinn 2011 vedava Mikko Fritze 82 000-kroonine palk ei hämmelda, sest vaevalt oleks sarnase kategooria tegijat eriti odavamalt kultuuripealinna projekti vedama saanud.


«Ega Mikko palk maailma tegijatest kõige kõrgem ole. See sõltub, kui paks on rahakott, ja vastavalt sellele ka palgatakse inimesi,» rääkis Mäe Postimees.ee'le.

«Eks linnavalitsus, kes on selle sihtasutuse sajaprotsendiline omanik, ise otsustab. Võib ka veel kallimaid juhte sisse osta, kelle kuupalk on võib-olla 30 000 eurot (470 000 krooni - toim).»

Tema sõnul liigub kultuurimaastikul Fritze palgaga võrreldes kümneid kordi suuremaid numbreid, mida saadakse kätte ühe õhtuga.

«Nii et ma ei ole hämmingus, ja kuna ma ise tegelen kohati märksa suuremate numbritega, mida kuus välja anda, ei tekita see minus stressi, kadedust või mida iganes.»

Ta pakkus, et tõenäoliselt oli linnal valida, kas saada Fritze taolise kuupalgaga või otsida keegi odavam, kuid väiksema kaliibriga.

Mäe ei soovinud hinnata, kas Fritze palk on tema vastutusega kooskõlas ja kuidas see sobitub üldisse kultuuriasutuste juhtide palgatasemesse.

Rahvusooperi juhi enda palk on 63 000 krooni kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles