Jäppinen Fritzest: valisime teadlikult profi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn 2011 kodulehe fragment.
Tallinn 2011 kodulehe fragment. Foto: www.tallinn2011.ee

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul valis sihtasutuse Tallinn 2011 nõukogu kultuuripealinna projekti juhtima teadlikult võimalikult hea asjatundja, mitte aga kellegi, kes kõige odavamalt töö ära teeb.


«Sellise mastaabiga kultuuriaasta juhi puhul ei saa teha vähempakkumist, et kes pakub palga osas väiksemat numbrit, seda valime, kuigi muud kriteeriumid ei vasta nõuetele,» rääkis sihtasutuse Tallinn 2011 nõukokku kuuluv Jäppinen Postimees.ee'le.

Tema väitel otsiti teadlikult professionaalset juhti sihtasutusele. «Sellele, kas ja kuidas on õigustanud end toonane valik ja kas sihtasutuse juhi palk oli/on seda väärt, saab õiglase hinnangu anda aastal 2012.»

Mikko Fritzega käisid tema sõnul töölepingu läbirääkimised 3,5 kuud. «Mõlemad pooled tegid järeleandmisi ja tulid oma tingimustes üksteisele vastu.»

Jäppineni sõnul ei saa ka jätta märkimata, et Mikko Fritze võeti 82 000-kroonise kuupalga eest tööle 2007. aastal, mil majanduses olid nii ülemaailmselt kui Eestis head ajad ning mil olid ka palgad teised.

SA Tallinn 2011 nõukogu otsustas 21. mail 2007 kuulutada välja juhatuse liikme konkursi, kuhu laekus 11 avaldust.

Konkursi komisjon esitas nõukogule kandidaadiks Mikko Fritze, kelle tugevustena toodi välja senine rahvusvaheline töökogemus, rahvusvahelised suhted, samas ka väga hea Eesti kultuuriruumis orienteerumine (Fritze juhtis aastaid Goethe instituuti Tallinnas).

Eelkõige arvestati Jäppineni sõnul isiku valikul tema professionaalseid oskusi-kogemusi ja seda, et kultuuripealinna projekt eeldab piireületavat koostööd, ning nii leitigi, et Fritze oli kõige tugevam kandidaat.

Nõukogu 2007. aasta 2. juuli koosolekul tutvustas Fritze enda nägemust kultuuripealinnast ja sihtasutusest ning nõukogu otsustas alustada Fritzega läbirääkimisi.

Läbirääkimisi volitati läbi viima abilinnapea Kaia Jäppinen.

Nõukogu valis Fritze sihtasutuse juhatuse liikmeks 11. oktoobril 2007 ning samal päeval sõlmis nõukogu esimees Edgar Savisaar tuntud estofiiliga ka töölepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles