Kultuurkapital andis filmile «Punane elavhõbe» 500 000 krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelti filmi "Punane elavhõbe" võtted
Andres Anvelti filmi "Punane elavhõbe" võtted Foto: Andres Putting

Kultuurkapitali nõukogu andis mullusest viimasest jaotusest 500 000 krooni filmistuudiole Taska Productions filmi «Punane elavhõbe» lõpetamiseks.

Kultuurkapital on filmi tegijatele mitmesajatuhandekrooniseid toetusi eraldanud ka varem.

Filmi eelarve on üle 12 miljoni krooni. «Punase elavhõbeda» Venemaa-poolne koostööpartner on filmistuudio Arnold & Gregor, mis on muu hulgas tootnud sellised filmid nagu «Antikiller» ja «Paragrahv 78».

Filmi režissöör on Andres Puustusmaa ning stsenarist samanimelise raamatu autor Andres Anvelt. Filmis osalevad tuntud näitlejaid nii Eestist kui ka Venemaalt. Filmivõtted algasid mullu suvel ning algselt lootis Taska Productions filmi valmimist juba eelmise aasta lõpuks.

Keskkriminaalpolitsei endise peadirektori ja praeguse Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna esimehe Andres Anvelti kriminaalromaan «Punane elavhõbe» ilmus 2007. aastal. Raamat kujutab 1990. aastate Eestit, kui kurjategijate üks olulisemaid sissetulekuallikaid oli metalliäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles