Valitsus jäi rahule seni kultuuripealinna heaks tehtud töödega

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes
Kultuuriminister Laine Jänes Foto: Peeter Langovits

Valitsuskabinet sai tänasel nõupidamisel Jaanus Rohumaalt ja Mikko Fritzelt ülevaate kultuuripealinna programmist ja tehtud töödest.


Kultuuriminister Laine Jänes rääkis Postimees.ee'le, et ministrid said ülevaate sellest, mida on tehtud 2007. aasta lõpust ning millised sündmused, festivalid, programmid, võistlused on aastal 2011 kavas. «Tegemist on üritustega, mis saanud heakskiidu loomenõukogult ja on oma sisult sellised, et esindavad väärikalt kultuuripealinna ja Tallinna ja Eestit,» ütles Jänes.

Lisaks sai kabinet ministri sõnul teada väga üldise suurusjärgu kultuuripealinna ürituste üldmaksumuseset. «Aga kuna me nägime programmi ja süsteemi sellisel kujul esmakordselt, siis soovib kabinet asja detailsemalt arutada märtsikuus ja siis teha otsuse, kui suure summaga on seda riigieelarvest võimalik toetada,» rääkis minister Jänes.

Ta rõhutas, et valitsusel on kindel soov kultuuripealinna projekte rahastada ja kindlasti soovitakse edasi minna olemasoleva juhtkonnaga. «Kabinet hindas senist tööd väga positiivselt ja usaldab kindlasti Mikko Fritzet ja programmijuhti Jaanus Rohumaad,» sõnas Jänes. «Rohumaa on viimase paari kuuga teinud ära väga suure töö, süstematiseerinud ja koondanud kõik projektid, mis erinevate konkurssidega kokku koondatud,» lisas ta.

«See oli professionaalne, see oli läbi mõeldud ja kindlasti on see huvipakkuv nii turistidele kui oma rahvale,» ütles minister tutvustatud programmi kohta.

Laine Jänesel on teiseks veebruariks kokku lepitud kohtumine Tallinna linnapea Edgar Savisaarega, et arutada kultuuripealinnaga seotud küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles