Vene teater lavastab näidendi pronksöö sündmustest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksöö sündmustest põhinev näidend peaks sel sügisel jõudma Vene teatri lavale.
Pronksöö sündmustest põhinev näidend peaks sel sügisel jõudma Vene teatri lavale. Foto: Raigo Pajula

Vene draamateater valmistub lavale tooma näidendit eelmisel aastal Eestit raputanud pronksiööst, selle koostamine ja lavastamine usaldati Kirovi riikliku teatri lavastajale Boris Pavlovitšile.

Idee teha aprillirahutustest oli mitmetel inimestel, aga selle projekti ellu viimise võttis ette festivali Kuldne Mask koordinaator Svetlana Jantšek, kirjutab

Rosbalt

.

Ta põhjendas 28-aastase Pavlovitši kaasamist sellega, et neli aastat tagasi valmis Tallinnas sama lavastaja käe all edukalt projekt «Svoja territorija. Oma territoorium», mis põhines ajalehe Den za Dnjom esseekonkursile saabunud töödel.

Hetkel ei oska Pavlovitši öelda ei uue projekti pealkirja ega žanri. «Ma tulin siia kaheks nädalaks, et vestelda inimestega, kes nii või teisiti olid aprillisündmustega seotud,» ütles lavastaja.

Ta lisas, et on jõudnud juba rääkida ajakirjanikega, inimõiguste infokeskuse inimestega ning kindlasti on kavas kohtuda Öise vahtkonna liikmetega.


Pavlovitšit üllatab see fakt, et ka aprillimässus osalejad ise ei oska seletada, mis siis ikkagi eelmise aasta aprilli lõpus toimus. Lavastaja lubas, et kindlasti ei hakata toonaseid sündmusi taaskujutama, sest sellest on liiga vähe aega möödas.


Vene teater sõlmib lavastajaga lepingu näidendi kirjutamiseks ja selle lavastamiseks. Etenduse proovid algavad septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles